[PËRMBLEDHJE] Mish pule, trofta dhe lepuri

Mish PULE

Besohet se këto zogjtë ishin kafshë shtëpiake në Indi, rreth 4000 A. C, duke shkuar në Greqi përmes Persisë.

Sot me përmirësimet në raca të, marrë kopje të cilësisë shumë të mirë, duke qenë në Francë, ku ata janë më të zhvilluar, madje disa institucione të ketë vërtetimin e origjinës si pulat e Bresse.

Para se të masë prodhimin e zogjve në fermat, pula ishte gjellë të dielën par excellence.
Në Francë, një vajzë e zogth në përgjithësi është asaba, ndërkohë që një më e vjetër është përdorur për të mbushur dhe përvëlohen me shumë perime për të përgatitur Poule au tenxhere; kopje edhe më të madhe dhe të vjetër ishin të ashtuquajturat gallo verë të kuqe ose Caq ou vin, gjellë që bëhet me verë, kërpudha, bimëve dhe qepë.

Sot ne hamë pula shpesh dhe të përgatisë atë në mënyra të ndryshme. Ndryshe nga paraardhësit e tyre, fermën e pulave aktuale është ushqyer me një nxitim dhe u ofronin flijime të rinj, rënie për këtë arsye shijen tuaj, në dritën e këtij, mund të shtohet me të mirë përgatitjet.

Pulat e edukuar në liri, krenohem, pa dyshim më e mirë e shije për shkak të shumëllojshmërisë së dietën tuaj dhe mostra ushqyer me misër të keni mish më të qëndrueshme.

 • Nga ushqyese pikëpamja e gjirit është e dëshirueshme për përmbajtje të ulët të yndyrave.
 • E salmon duhet të jetë gjithmonë një çështje e përgatitjes kur punojnë me mish pule.
 • Shkrirje ngadalë në frigorifer. Nëse ne nuk kemi kohë të, fut në ujë të ftohtë dhe për të ndryshuar atë çdo ½ orë deri në zog është shkrihet. Mos e zhytni kurrë një të vogël, të ngrirë në ujë të nxehtë, jo vetëm që do të shkrij shpejt, por cilësi tyre do të prishen pakthyeshme, gjenerimin përveç formimin e baktereve.
 • Hiq giblets që janë në zgavrën; këto mund të jenë pjesë e një përgatitje të farsë (plotësoni).
 • Mënyra më e mirë për të kontrolluar doneness e një pule është duke futur një termometër në të trasha pjesë e një prej kofshët. Ju duhet të regjistroheni brendshme temperaturën e 75 ° C si minimum.

trofta dolly

TROFTA

 • Trofta është një peshk i ujërave të ëmbla, që i përket familjes salmonidae.
 • Ajo është carnivorous dhe ushqen kryesisht në krustaceve e lumit.
 • Jeton në lagos, lumenjtë dhe përrenjtë si ata preferojnë ujërat mirë oxygenated.
 • Trofta janë anadromous, ata janë të lindur në ujë të freskët, dhe nuk mbeten gjatë 5 vjet, të arritur në det, ku ata race gjatë tjera 5 vjet. Arritur riprodhues skenë, të kthehen në vendin e lindjes për farë.
 • Trofta ishte i pari peshku pllenuar artificialisht, ndikojnë karakteristikë e anadromía.
 • E alevitos janë të pajisur në lumenj ku ata zhvillojnë.
 • Sot, restorante të ushqyer të troftës hatchery, që nga peshkimi i egër është e kufizuar ose e ndaluar.

Disa karakteristika

• Është një peshk me një fusiform trupit
• Ngjyra me bojë kafe
• Vogël kokën
• Carne firme y de color rojiza; esto dependerá de la alimentación que tenga
• Ligeramente graso
• En 12 për 15 meses llega a desarrollar unos 330 gramos, peso mínimo para el consumo

Tipos de truchas

En Argentina existen 3 variedades

La trucha Arco Iris: es originaria de Estados Unidos, fueron sembradas en Argentina en el año 1903 por perito Moreno. Es la más conocida y su nombre se debe a la coloración tornasolada de su lomo. Se cría en cautiverio con excelentes resultados.

La trucha Marrón: este salmónido fue introducido desde Europa en el año 1921 y su aclimatación fue total. Es la variedad de mayor tamaño. Realiza su ciclo de anadromía, por la cual remonta los ríos en busca de su lugar de nacimiento.

La trucha Fontinalis: es la más apreciada por los cocineros y pescadores. Por tener una alimentación selectiva, su carne es muy sabrosa. También es la más difícil de pescar.


conejo asado

conejo asado

EL CONEJO

 • El conejo es un lagomorfo de la familia de los lepóridos al igual que la liebre.
 • Es de posible origen africano, habiendo pasado a la península ibérica en épocas prehistóricas. Está extendido por toda Europa meridional, central y occidental, así como en Australia.
 • El poco desarrollo de algunos de sus sentidos, sobre todo el olfato y la vista, han hecho que el conejo sea, quizá el animal más pacífico.
 • Es una especie de reproducción rápida y abundante, en condiciones normales, el macho y la hembra alcanzan la madurez antes de cumplir medio año.
 • Los conejos silvestres tienen un gusto más fuerte que los domésticos, son menos tiernos por contener menor cantidad de grasa.
 • Los conejos domésticos son de color rosado uniforme, con una ligera tonalidad gris azulado. Tienen la cabeza y las orejas más grandes que los silvestres. El pelo es también más largo y denso, al igual que sus uñas, que son más grandes y blandas.
 • La cria en cautiverio de conejos, cunicultura, nos permite conseguirlos de buen tamaño, frescos, tiernos y a buen precio todo el año.

Debemos elegirlos de la siguiente manera
Con ojos salidos y brillantes
Carne rosada pareja
Riñones cubiertos total o parcialmente de grasa sólida y blanca (depende de la edad)
Hígado sin manchas, ni golpes y de un rosado parejo.
De 1 kg a 1.5 kg para saltearlos o asarlos a la parrilla y de 1.5 kg a 3 kg para confitarlos o guisarlos.

Es importante también, respetar un reposo de por lo menos 3 horas posterior al sacrificio del animal, hasta pasar la etapa de rigor mortis, para que las carnes recuperen su estado natural.
En lo posible es aconsejable no comprar conejos congelados, ya que estos absorben demasiada agua, y al descongelarlos, se forman muy fibrosos y secos.

En el mundo gastronómico, la carne de conejo forma parte de las llamadas carnes blancas, y las preparaciones que se pueden hacer con él son tan diversas como imaginación tenga el cocinero.

De un conejo se obtienen seis trozos principales, que dependen del tamaño del conejo, rendirán para 3 ó 4 porciones, por lo cual siempre debe estar acompañado de una buena guarnición.

Los trozos del conejo se componen de:

2 perniles: extremidades traseras
1 riñonada o roble: comprende riñones y lomo, de la cual se obtiene dos porciones
2 paletillas: extremidades delanteras

Una particularidad de esta carne es que cada parte tiene un sabor sutilmente diferente.


Kërko
Saktë ndeshjet e vetëm
Kërkim në titull
Kërkim në përmbajtje
Kërkim në komente
Kërkim në ekstrakt
Filtri me Porosi Pas Lloji

0 komente

Lini një koment

A ju doni që të bashkohet bisedës?
Ndjehen të lirë për të kontribuar

Lini një koment